Сумарен преглед    30.06.2014 

 

Наслов
Вредност
Вкупен промет
64.066.712
Број на трансакции
41
Број на пораснати
4
Број на паднати
3
Без промени

4

 

 

  

linija

Вредност на удел за ден 09/07/2014

Назив на фонд Вид на фонд Ризичност Вредност
на удел

ИЛИРИКА Југоисточна Европа

Акциски отворен
инвестициски фонд
  од1до7=6  38,8103

ИЛИРИКА Глобал Растечки Пазари

Акциски отворен
инвестициски фонд
  од1до7=6  48,5964

ИЛИРИКА Кеш Фонд

Отворен
инвестициски фонд
  од1до7=1  1057,1604

 Инвестициски фондови 

linija

47,3587
  • Ilirika
  • Ilirika
  • Ilirika
  • Ilirika
  • Ilirika
  • Ilirika
  • Ilirika
  • Ilirika
  • Ilirika
  • Ilirika

ИЛИРИКА е препознатлив и сигурен партнер на домашниот и странските пазари на капитал веќе 20 години градејќи долгогодишна традиција во давање на финансиски услуги на просторите на Југоисточна Европа, притоа поставувајќи високи стандарди за принос и заштита на интересите на инвеститорите.

Илирика настапува на финансиските пазари низ светот преку своите претставништва во Словенија, Хрватска, Србија, Романија , Босна и Херцеговина и Македонија, обезбедувајќи ги своите клиенти со најдобриот извор на напредни и сигурни финансиски услуги.

Илирика Инвестментс АД Скопје е водечка брокерска куќа во Македонија, која нуди квалитетни брокерски услуги и корпоративно финансирање. Долгогодишните резултати се темелоте на доверба и сигурност кои многу клиенти ги враќаат кај нас повторно и повторно. Ние ги следиме светските трендови и отвораме нови хоризонти за Вашите инвестиции, без компромис кон целта да донесеме принос за секој клиент.

Илирика Фунд Менаџмент АД Скопје е друштво за управување со инвестициски кое го основаше првиот отворен инвестициски фонд во Македонија, Илирика – Глобал Растечки Пазари во 2007. Од тогаш, Илирика отвори уште два инвестициски фондови и ја понуди единствената услуга на пазарот за управување на индивидуални портфолија. Илирика Фунд Менџамет ја следи стратегијата за инвестирање на ниво на групација, која во својата дваесет годишна историја ги има докажано своите резултати.

Илирика Борзна Хиша дд Љубљана е првата Словенечка брокерска компанија  која во Април 2005 година стана член  на една од најзначајните светски берзи - Франкфуртска берза. Своето успешно работење го докажува и преку многубројните остварувања и награди меѓу кои награда за Најдобар Глобален Фонд во Словенија, престижната награда Златен Удел за Хрватскиот фонд Илирика Југоисточна Европа - за најуспешен фонд во Хрватска во период од 3 години (2005- 2007). Основање на  Илирика Растечки Исламски Фонд – во Босна и Херцеговина, Златен фонд во Хрватска, први од ваков тип на Балканот, како и успешни превземања на инвестицискте фондови Erste, Delta Plus и Delta Dynamic во Србија.

Несомнено стремежот за утре да бидеме подобри од денес е движечка сила во започнувањето нови проекти и освојување нови пазари. Илирика и понатаму останува препознатливо име за Доверба која збогатува!

Повеќе информации за работењето на Групацијата ИЛИРИКА, можете да погледнете на следниве линкови:
 

• ILIRIKA Ljubljana, Slovenia www.ilirika.si
• ILIRIKA Zagreb, Hrvatska www.ilirika.hr
• ILIRIKA Beograd, Srbija www.ilirika.rs

Најнови вести

< >

Раст на индексите Dow Jones и S&P 500

Берзанските индекси Dow Jones и S&P 500 пораснаа во понеделникот на Волстрит, по нестабилно тргување, најмногу благодарение на најавите за спојувања и превземања.    Dow Jones порасна 0,53...

30 Апр 2014

Повеќе

ТТК банка ќе подели 358 илјади евра за д…

ТТК банка ќе исплати дивиденда во вкупна вредност од 21.873.063 денари (околу 358 илјади евра), соопшти Банката по одржувањето на вчерашното собрание. „Висината на дивидендата бруто по...

29 Апр 2014

Повеќе

Во aзиско-пацифичкиот регион инвестирани…

Минатата година, во aзиско-пацифичкиот регион во недвижности биле инвестирани 568 милијарди долари, што е 48 отсто од вредноста на овој вид инвестиции на глобално ниво. Пренесувајќи ги...

29 Апр 2014

Повеќе

Pfizer повторно го потврди интересот за …

Американскиот фармацевтски гигант Pfizer потврди дека повторно стапи во контакт со AstraZeneca за можното преземање во вредност од неколку милијарди фунти. Pfizer нагласи дека иницијативата започна во...

28 Апр 2014

Повеќе

Американците оптимисти, САД зајакнува

Довербата на американските потрошувачи овој месец се зголеми и достигна највисоко ниво од јули 2013 година, објави Ројтерс. Тоа укажува на зголемен оптимизам на американските домаќинства и...

28 Апр 2014

Повеќе

Анализа и очекувања за пазарите на капит…

Од почетокот на месец април глобалните пазари на капитал повторно ги движеа изјавите од значајните централни банки и објавите на финансиските резултати на компаниите. Инвеститорите не...

28 Апр 2014

Повеќе

baner

baner

baner

Топ 5 РАСТ

 Тикер   Последна   Промена % 
     
USJE 18.000 12,5% zeleno
TPLF 2.093 4,64% zeleno
OKTA 1.041 2,97% zeleno
KMB 2.539 1,58% zeleno
GRNT 480 0,23% zeleno

 

Топ 5 ПАД

 Тикер   Последна   Промена %
     
STOB 300 -50%zeleno
RZIT 25 -16,67%zeleno
KJUBI 1.541 -2,96%zeleno
SPAZ 4.000 -2,91%zeleno
ALK 3.957 -1,02%zeleno


.